Avui
9.3º 62% 16.7 Km/h
Publicitat

Opinió

Urnes o torrons?

Convocar eleccions del Parlament de Catalunya en aquest nou règim d'autonomia condicionada que raja del 155 de la Constitució, al final potser ha estat una bona idea per desfer un bucle.

El que no es por justificar de cap manera és que molts consellers i dos Jordis afins estiguin a la garjola. Cap justificació.

El 21 de desembre és una data més per als torrons que per a les urnes. Però aquests comicis poden ser un fracàs rotund si, per ventura, acaben, per exemple en un 43-43-14.

43 % de sufragis llegibles com a afavoridors de la nova república catalana independent, 43% més llegibles com a garants de la unitat monàrquica de l'Espanya constituïda el 1978 (amb 3 anys d'intens preludi), i 13% més en postures alternatives (que també hi valen!) donarien lloc a una Generalitat ingovernable, ni independent, ni autonòmica com la de 1979 a 2017, ni condicionada com l'actual.

Que seguin i parlin i s'entenguin aquell 86% si volen (aniria bé!) o que s'entenguin (caldrà molta claredat) un dels 43% amb el 14% alternatiu i s'iniciï una nova etapa.

Això o deixar per a Sant Jordi la repetició de les eleccions. Un sidral! El dilema actual (urnes o torrons?) passaria a ser "urnes o roses?".

Signo aquí per a totes les llibertats polítiques. Fa fred a La Porxada però no ho canvio per una cel·la amb llar de foc. Bones festes!
Publicitat

Comentaris


No hi ha cap comentari


 


Publicitat

Publicitat

Entrevista

“Al principi em prenien per la secretària”

Pepita Maymó Gerent administradora de l'empresa Ballesta J.J.M.

“Al principi em prenien per la secretària”
giny

Edició en paper

15 de març de 2018

PublicitatPublicitat
Publicitat