Avui
9.3º 62% 16.7 Km/h
Publicitat

Notícia

Mor l'empresari i pilot Andreu Basolí als 88 anys

Va ser propietari de les botigues del Grup Basolí, amb seu al carrer Alfons IV i que va tancar el 2014

Andreu Basolí i Rabasa
Andreu Basolí i Rabasa
Aquest diumenge ha mort a l'edat de 88 anys l'expilot de motos i empresari de Granollers Andreu Basolí Rabasa, nebot del molletà Simeó Rabasa –de l'empresa Derbi–. Basolí va ser va ser campió d’Espanya de motocròs, enduro i ral·lis en moto i durant anys va ser propietari de les botigues del Grup Basolí –amb seu al carrer Alfons IV–.

Després d'un període en què va treballar a Bicicletes Rabasa, l'empresa del seu oncle, a mitjans dels anys 50 va traslladar-se a Granollers, on va obrir una botiga de bicicletes i motocicletes, el que posteriorment seria el Grup Basolí i que va arribar a tenir diverses botigues en diverses poblacions catalanes, com Barcelona, Sabadell i Mataró. La botiga del carrer Alfons IV va estar oberta fins al 2014, quan va tancar per motius econòmics.

Andreu Basolí també va ser un dels pioners del motocròs a l’Estat espanyol; va guanyar dues vegades el campionat d’Espanya, els anys 1959 i 1960; un cop el campionat d’enduro (1959) i dos cops més el campionat de ral·lis en moto (1957-1958). També va participar en curses com les 24 Hores de Montjuïc i va pilotar automòbils en diversos ral·lis i competicions.
Publicitat

Comentaris


No hi ha cap comentari


 


Publicitat

Publicitat

Opinions

Més opinions

Entrevista

“Al principi em prenien per la secretària”

Pepita Maymó Gerent administradora de l'empresa Ballesta J.J.M.

“Al principi em prenien per la secretària”
giny

Edició en paper

15 de març de 2018

PublicitatPublicitat
Publicitat