Avui
14.4º 51% 0.0 Km/h
Publicitat

Notícia

Tanca Club Video Vallès, l'últim supervivent del lloguer de pel·lícules

La pirateria, i ara sobretot les plataformes digitals, han fet caure els lloguers i les vendes de pel·lícules

Llorenç Baldich, al mostrador del Club Video Vallès
Llorenç Baldich, al mostrador del Club Video Vallès
Llorenç Baldich fa cinc anys que regenta el Club Video Vallès, un videoclub situat al carrer Enginyer. El proper 31 de desembre però abaixarà la persiana del negoci i no la tornarà a obrir, tancant així l’últim videoclub de Granollers que només es dedicava a la venda i lloguer de pel·lícules, a diferència d’altres establiments que han diversificat el negoci i venen llaminadures o altres productes.

"Primer va ser la pirateria, però ara ja són les plataformes digitals com Netflix. Tomben el client més fidel, el vídeo és a la UCI" assegura Baldich, que explica com ha notat una davallada important de clients des de l'estiu: "A l'octubre vam aconseguir uns 200 euros de benefici i aquest mes no hem pogut ni tan sols cobrir les despeses", assenyala. "És dur tancar perquè no només es perd un negoci, sinó que també s'acaba la relació amb els clients, que per mi té un valor inqüestionable perquè són com una família", lamenta.

Els clients que acudien al videoclub durant aquests últims mesos eren persones "amants del cinema d'autor i alternatiu", tot i que Baldich diu que "també tinc pel·lícules com Fast and Furious o Torrente, perquè les he de tenir. Però aquest tipus de públic ja el vam perdre fa molt temps". De fet, assegura que els primers en abandonar el videoclub van ser els clients que només utilitzaven el caixer per llogar les pel·lícules: “sempre he procurat que la gent entrés dins la botiga, això ha estat la clau per allargar la vida del vídeo. Els clients agraïen que els recomanés pel·lícules i que conegués els seus gustos”.

Ara, el local quedarà en lloguer i ell ja ha trobat una altra feina en una empresa a Granollers. Li queden encara unes 3.000 pel·lícules, que aquest mes vendrà a un preu de liquidació. "Hi ha empreses que es dediquen a comprar pel·lícules de videoclubs que tanquen per 25 cèntims el volum, i després les revenen. Però jo crec que parlaré amb les biblioteques de la ciutat i els oferiré les pel·lícules que no vengui", apunta.
Publicitat

Comentaris

  • Moltes gràcies Llorenç per la teva tasca i acompanyament. Realment ha estat la d’un líder impressionant. En tot moment cercant i oferint-nos a través de les moltes pelis recomanades i les teves imprescindibles el millor de tu, i regalant-nos a tot@s moments d’impacte, descobriment, empatia i creixement amb personatges i històries que sempre perduraran!

  • Es perd mes que un video club,la magia,la trobada dels clients i amics per compartir opinions ,quina pena!! Quedem una mica orfes ,gracies Llorenç per intentar mantenir el contacte viu del 7 art!!

5 -10 -20 -tots
1


 


Publicitat
Publicitat

Aparador

"Ens han ensenyat malament l'anglès, ara ho estem canviant"

giny

Edició en paper

14 de desembre de 2017

PublicitatPublicitat

Entrevista

Roger Pallarès: "Al Japó els actes d'homenatge no són reivindicatius; són introspectius"

Roger Pallarés Becat per assistir a la conferència internacional de Joves per la Pau a Hiroshima

Roger Pallarès:
Publicitat