Avui
12.4º 73% 7.4 Km/h
Publicitat

Notícia

S’amplia el termini per demanar les subvencions a l’habitatge

El període per sol·licitar els ajuts s'allarga ara fins a finals d'any

Interior de la nova Oficina de Granollers Habitatge, al carrer del Rec
Interior de la nova Oficina de Granollers Habitatge, al carrer del Rec
El termini per sol·licitar les subvencions municipals en matèria d’habitatge s’ha ampliat més enllà del 30 de novembre, com s’havia establert en un primer moment, i ara es podran demanar fins a finals d’any.

Per ara, s’han demanat 26 ajuts destinats als propietaris que inscriguin els pisos a la Borsa de Lloguer Municipal. Actualment aquest servei públic gestiona els contractes de 116 habitatges de la ciutat, una xifra que el consistori considera insuficient, tot i els incentius que ofereix el consistori, com l’entrega de 1.000 euros per habitatge inscrit –l’any passat es limitava a 300 euros de l’IBI– i la subvenció de 200 euros per a la tramitació de la cèdula d’habitabilitat i del certificat energètic.

"Voldríem que a la borsa hi hagués més habitatges, el doble o el triple", ha apuntat l'alcalde, Josep Mayoral, que ha atribuït l'escàs èxit de la iniciativa a l'increment del preu del lloguer a la ciutat.

Els habitatges inscrits a la borsa disposen de diversos avantatges, com la intervenció de l'ajuntament en la relació entre llogaters i propietaris, però també requereix el compromís de cobrar un preu inferior al del mercat immobiliari.

La inscripció de pisos buits a la Borsa de Lloguer Municipal és un dels tres àmbits d'actuació del Pla d'Habitatge de la ciutat, que enguany ha impulsat la segona convocatòria de subvencions tant per a lloguer com per a la rehabilitació. En aquest sentit, ja s'han exhaurit les partides previstes per a la millora d'edificis: s'han atorgat 12 subvencions per a millorar l'accessibilitat dels edificis valorades en 104.000 euros i s'han acceptat 7 subvencions per rehabilitar façanes i mitgeres, una de les novetats d'aquesta segona edició del Pla d'Habitatge i a la que s'ha destinat una partida de 110.347 euros. Al llarg de l'any, també s'han lliurat 71 sol·licituds d'ajuts al lloguer, tant a joves com a gent gran, una altra de les novetats d'aquesta segona convocatòria.

Les sol·licituds, tant per a ajut al lloguer com per subvencions als habitatges inscrits a la Borsa de Lloguer Municipal, es poden fer fins a finals d'any.

Nova oficina
Aquest dimarts s'ha inaugurat oficialment la nova Oficina de Granollers Habitatge, tot i que funciona des de l'estiu. Està situada al carrer del Rec i és un espai que la regidora d'Urbanisme i Habitatge, Mònica Oliveres, ha descrit com una oficina "més visible i propera al carrer, especialitzada i integrada". Aquí, els granollerins podran fer tràmits relacionats amb l'habitatge, com sol·licitar els ajuts per al lloguer, l'emancipació, la rehabilitació o per fer front a la pobresa energètica, tant municipals com de la Generalitat de Catalunya.


 
Publicitat

Comentaris


No hi ha cap comentari


 


Publicitat

Publicitat

Aparador

Your Home Deco: la teva botiga de decoració en línia

Your Home Deco: la teva botiga de decoració en línia

Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper

15 de febrer de 2018

PublicitatPublicitat

Entrevista

“Veure casa meva mentre corro és el que més em motiva de la Mitja”

Toni de Arriba Voluntari i corredor de la Mitja

“Veure casa meva  mentre corro és  el que més em  motiva de la Mitja”
Publicitat