Avui
12.4º 73% 7.4 Km/h
Publicitat

Notícia

L'Obra Social La Caixa col·labora amb 25.000 euros al projecte Carles Riera de música i ciutat

La proposta, coordinada per l’Escola Municipal de Música Josep Maria Ruera, parteix de la capacitat vivencial que té la música de connectar les emocions amb el creixement personal i social

Signatura del conveni aquest matí a l'Escola de Música Josep Maria Ruera - Foto: MP
Signatura del conveni aquest matí a l'Escola de Música Josep Maria Ruera - Foto: MP
L'Obra Social La Caixa continuarà un any més donant suport al projecte Carles Riera: educació, música i ciutat que coordina l’Escola Municipal de Música Josep Maria Ruera i el servei d’Educació de l’Ajuntament, des de l’any 2012.
 

Aquest matí, diversos representants de l’entitat, entre els quals Xavier Garcia, director d’Institucions de Barcelona de CaixaBank, han assistit a la signatura del conveni de col·laboració amb l’Ajuntament, representat per l’alcalde Josep Mayoral.
 
Ajuntament i Fundació Bancària “la Caixa” s’han felicitat mútuament per la participació conjunta en una proposta educativa per la qual van apostar des de l’any 2012, tot coincidint amb la celebració de la commemoració del centenari de l’oficina número 9 de “la Caixa” a la ciutat, situada a la plaça Maluquer I Salvador.
 
Garcia ha assenyalat estar satisfet per “la bona utilització que es fa de l’ajuda en incidir en el camp de la cultura i l’educació i en grups de persones ben diferents”. L’entitat bancària aporta en aquesta ocasió 25.000 euros. Segons ha informat també, l’Obra Social de “la Caixa” va  destinar l’any passat 510.000.000 euros a diversos programes socials i culturals de Catalunya. A Granollers, són una quarantena les entitats beneficiades a partir dels 200.000 euros amb els quals hi col·laboren cada any en projectes també socials.
 
En memòria i record del músic Carles Riera
L’Ajuntament de Granollers va posar en marxa el Projecte Carles Riera: educació, música i ciutat  partint del llegat que el músic i director de l’Escola Municipal de Música, Carles Riera (1956-2009), va deixar. El projecte educatiu incideix en la capacitat vivencial que té la música de connectar les emocions, convertint-les en realitats inherents a la persona i al seu creixement personal i social.
 
Un dels objectius principals del projecte Carles Riera ha estat, segons ha remarcat l’alcalde Mayoral, “estendre la pràctica musical a tothom, a tota la ciutadania, proporcionant les eines necessàries perquè persones de totes les edats i condicions, i amb diferents graus d’interès i dedicació, puguin desenvolupar la seva creativitat”.

Des de l’Escola de Música Josep Maria Ruera es remarca al respecte que “cada activitat ha estat pensada i dissenyada específicament per un públic determinat, amb la intenció de fer arribar la música, en totes les seves vessants, a un gran ventall de col·lectius”. Entre aquests, destaquen: els infants de les escoles bressol, els alumnes de les escoles de primària, els estudiants  de secundària, els joves usuaris dels centres cívics, la gent de la tercera edat; els alumnes d’infantil i primària del centre Montserrat Montero; els usuaris del servei de Rehabilitació Comunitària de Granollers, els educadors de les escoles bressol i de primària i el públic en general.
 
Publicitat

Comentaris


No hi ha cap comentari


 


Publicitat

Publicitat

Aparador

Your Home Deco: la teva botiga de decoració en línia

Your Home Deco: la teva botiga de decoració en línia

Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper

15 de febrer de 2018

PublicitatPublicitat

Entrevista

“Veure casa meva mentre corro és el que més em motiva de la Mitja”

Toni de Arriba Voluntari i corredor de la Mitja

“Veure casa meva  mentre corro és  el que més em  motiva de la Mitja”
Publicitat