Avui
12.4º 73% 7.4 Km/h
Publicitat

Notícia

"Daniel Sanz explica la realitat d'una època al Vallès Oriental"

De cara a la pared presenta el llibre i el disc 'Vida y milagros de Daniel Sanz' amb una tertúlia i un concert a la Sala Nau B1

Héroe involuntario és un dels temes del darrer disc de De cara a la pared i una de les descripcions que s’hi fa de Daniel Sanz, el personatge a qui dediquen el treball Vida y milagros de Daniel Sanz, i el símbol “d’una generació dels anys 70 i 80 que, mentre alguns estudiàvem, ells parlaven de llibertat i feien el que els hi donava la gana”, deia Santi Montagud, un dels escriptors que han col·laborat en un llibre que acompanya el treball discogràfic per explicar la biografia de Sanz.

Divendres, per anar obrint boca de cara al concert de presentació del disc, el Gra va acollir una tertúlia amb la desena d’autors del treball que homenatja Daniel Sanz, “un tio estrambòtic, irreverent, ple de passió, un lluitador per causes que a priori podrien semblar inabastables”, descrivien. Fins i tot, l’alcalde Mayoral recordava Sanz en l’època d’institut, “quan rondava l’EMT”, i el 1994, quan “es va lligar a una columna de la Porxada” en el marc d’una reivindicació mediambientalista.

El personatge, ple de misteris, ha estat una font d’inspiració per a moltíssimes anècdotes, indrets i records –especialment de la nit a Granollers– que relaten Xec Baró, Xavier Garriga, Carlos Gallego i David Blàzquez, entre altres. De fet, a finals dels 90 Sanz va desaparèixer i no se sap què se’n va fer, però “no és important ni si va existir, sinó com explica la realitat d’una època; el llibre és una bona radiografia del bategar del Vallès Oriental”.

Aquest proper divendres (23 h), a la sala Nau B1, es podrà escoltar en directe el resultat sonor de Vida y milagros de Daniel Sanz, del qual Sergi Ambròs i Sebas Blázquez van avançar dos temes al públic del Gra.
Publicitat

Comentaris


No hi ha cap comentari


 


Publicitat

Publicitat

Aparador

Your Home Deco: la teva botiga de decoració en línia

Your Home Deco: la teva botiga de decoració en línia

Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper

15 de febrer de 2018

PublicitatPublicitat

Entrevista

“Veure casa meva mentre corro és el que més em motiva de la Mitja”

Toni de Arriba Voluntari i corredor de la Mitja

“Veure casa meva  mentre corro és  el que més em  motiva de la Mitja”
Publicitat