Avui
12.4º 73% 7.4 Km/h
Publicitat

Notícia

La CUP decideix a l'assemblea a Granollers presentar-se a les eleccions del 21-D amb una candidatura "el més àmplia possible"

L'opció d'apostar per una llista de país sense polítics ha obtingut un 12,59%

L'assemblea nacional extraordinària de la CUP, celebrada al Palau d'Esports de Granollers, ha decidit que la formació concorri a les eleccions del 21-D i que ho faci liderant una candidatura "el més àmplia possible, clarament rupturista, independentista i d'esquerres". El 91% dels militants que han votat han apostat perquè els cupaires es presentin als comicis i el 64,05% –702 vots– han optat perquè sigui liderant una candidatura.

L'opció d'apostar per una llista de país sense polítics ha obtingut un 12,59% de suport –138 vots– i la de participar en una coalició o llista el més àmplia possible que defensi la república, amnistia i llibertat presos polítics ha recollit el 21,72% -238 vots-. L'assemblea ha tingut lloc al Palau i ha comptat amb la participació de 1.206 persones, dels 4.000 militants de la formació i de les organitzacions de la Crida Constituent. Finalment el cens ha estat de 1.125 persones, que han emès 1.099 vots.

Els participants han votat en una mateixa papereta dues preguntes. En primer lloc si volien que la CUP es presentés als comicis, pregunta que ha rebut un 91,63% de vots afirmatius, 7,83% negatius, 0,36% en blanc i 0,18% nuls. La segona pregunta plantejava els tres escenaris per concórrer als comicis, d'entre els quals ha resultat guanyadora la tercera opció.

El primer era concretament "La CUP-CC aposta per una llista de país, sense polítics, destinada a guanyar en vots i escons, a no formar govern i provocar eleccions constituents al cap de tres mesos del 21-D. Si això no és possible la CUP es presentarà en solitari amb un acord polític el més ampli possible però que parteixi de la defensa de la independència, la República i la justícia social".

La segona opció era "la CUP aposta per participar en una coalició o llista el més àmplia possible, que defensi República, amnistia, i llibertat presos polítics d'acord amb la proposta del punt 11.5 de la ponència base" i la tercera, i guanyadora, "a CUP-CC aposta per liderar una candidatura el més àmplia possible, clarament rupturista independentista i d'esquerres".
Publicitat

Comentaris


No hi ha cap comentari


 


Publicitat

Publicitat

Aparador

Your Home Deco: la teva botiga de decoració en línia

Your Home Deco: la teva botiga de decoració en línia

Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper

15 de febrer de 2018

PublicitatPublicitat

Entrevista

“Veure casa meva mentre corro és el que més em motiva de la Mitja”

Toni de Arriba Voluntari i corredor de la Mitja

“Veure casa meva  mentre corro és  el que més em  motiva de la Mitja”
Publicitat