Avui
11.7º 77% 16.7 Km/h
Publicitat

Notícia

El documental 'La vida segueix amb HDC' s'emetrà a 'La Noche Temática' de La 2

Dissabte es podrà veure per televisió aquest audiovisual escrit i dirigit pel cineasta Lambert Botey

Un dels moments del documental
Un dels moments del documental
El documental La vida segueix amb HDC del cineasta granollerí Lambert Botey i Luisa Martínez arriba a la televisió aquest dissabte, a les 23.30 h, amb l'emissió al programa La Noche Temática de La 2. 

La vida segueix amb HDC comparteix la història de set nens: Saúl, Félix, Elena, Mateo, África, Laura i Roc. A través dels testimonis de l’equip mèdic i dels pares es descobreix el camí d’aquestes famílies: el diagnòstic, les diferents cirurgies, les possibles seqüeles de la malaltia i del tractament, com afecta al nucli familiar, el futur incert dels nens i els avenços que s’estan desenvolupant en el tractament d’aquesta malaltia rara.

Aquesta proposta busca donar visibilitat a la malaltia rara hèrnia diafragmàtica congènita, una anomalia en la formació del diafragma que provoca la pujada dels òrgans abdominals a la zona toràcica, i impedeix el desenvolupament correcte dels pulmons. Afecta un cas de cada 2.000-4.000 naixements i l’índex de supervivència en néixer és al voltant del 50%. Un projecte que s’ha pogut dur a terme gràcies a la solidaritat i generositat de les persones que hi van col·laborar a través de la plataforma de crowdfunding Verkami, a l’esforç i il·lusió de l’associació La Vida con Hérnia Difragmática Congénita i al suport de l’equip d’especialistes de l’Hospital Clínic de Sant Joan de Déu i de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

El documental de moment s’ha exhibit a Granollers, al Centre Cultural, a Barcelona, Amposta, Sort i el proper 7 d’octubre s’exhibirà a Madrid. 

L'associació
L’associació La Vida con Hèrnia Diafragmática Congénita està formada per un grup de mares i pares, amb filles i fills, que han patit hèrnia diafragmàtica congènita en néixer. Acaben de néixer com a associació, i segons ells mateixos diuen: “encara fem servir bolquers, aprenem a menjar, uns dies avancem, altres no tant. Però lluitem cada dia per progressar i fer-nos molt forts. I res ni ningú ens farà aturar perquè volem viure amb una il·lusió. Som una associació sense ànim de lucre. Tota la nostra recaptació 
Publicitat

Comentaris


No hi ha cap comentari


 


Publicitat
Publicitat

Opinions

Més opinions

Aparador

7 idees per pagar menys a la factura de l'aigua

7 idees per pagar menys a la factura de l'aigua
giny

Edició en paper

18 de gener de 2018

PublicitatPublicitat

Entrevista

Roger Pallarès: "Al Japó els actes d'homenatge no són reivindicatius; són introspectius"

Roger Pallarés Becat per assistir a la conferència internacional de Joves per la Pau a Hiroshima

Roger Pallarès:
Publicitat