Avui
14.4º 51% 0.0 Km/h
Publicitat

Notícia

Sancions a les subministradores que incompleixen la llei de pobresa energètica

El ple aprova per unanimitat una moció presentada per ERC

El ple va aprovar dimarts una moció presentada per ERC-Acció Granollers per tal d’estudiar, redactar i posar en marxa un circuit per l’inici de procediments sancionadors contra aquelles empreses de subministrament energètic que incompleixin el protocol de garantia de subministrament de  la Llei 24/2015, coneguda com la de pobresa energètica.

Alguns ajuntaments, com el de Sabadell, ja han iniciat expedients sancionadors a les empreses subministradores que incompleixen els procediments o que realitzen talls indeguts. Aquesta base jurídica del procés sancionador es basa en els drets inclosos en la 24/2015 i en el Codi de Consum de Catalunya (CCC), en tant que la relació de subministrament energètic és una inequívoca relació de consum. La llei qualifica de greu aquesta infracció, que és sancionada amb una multa compresa entre 10.000 i 100.000 euros.

La moció, aprovada per unanimitat, també insta la Generalitat a continuar desplegant els procediments pendents en la matèria, incloses mesures que agilitin els protocols d’actuació i establint convenis marc amb les companyies subministradores d’aplicació en tot el territori.
Publicitat

Comentaris


No hi ha cap comentari


 


Publicitat
Publicitat

Aparador

"Ens han ensenyat malament l'anglès, ara ho estem canviant"

giny

Edició en paper

14 de desembre de 2017

PublicitatPublicitat

Entrevista

Roger Pallarès: "Al Japó els actes d'homenatge no són reivindicatius; són introspectius"

Roger Pallarés Becat per assistir a la conferència internacional de Joves per la Pau a Hiroshima

Roger Pallarès:
Publicitat