Avui
14.4º 51% 0.0 Km/h
Publicitat

Notícia

Granollers s'adhereix a la xarxa estatal de ciutats per l'agroecologia

Amb aquesta adhesió el govern es compromet a desenvolupar mesures per al reconeixement de l'agricultura periurbana de Palou

L'Ajuntament de Granollers s'ha adherit a la Red de Ciudades por la Agroecologia, impulsada per l’Ajuntament de Zaragoza en aliança amb la Fundació Entretantos i amb el suport de la Fundació Daniel & Nina Carasso. Aquesta iniciativa pretén crear una xarxa d’intercanvi presencial i virtual d’experiències, coneixements, dades, informacions i projectes al voltant dels sistemes agroalimentaris locals de ciutats de l’Estat espanyol.

També vol respondre a necessitats de coneixement relacionades amb temes específics com la protecció del sòl agrari, la incorporació de nous pagesos o pageses, els circuits curts de comercialització, la conservació de l’aigua el sòl i la matèria orgànica, l’accés a l’alimentació sana i de qualitat per a famílies de baixos ingressos, la governança alimentària, el malbaratament d’aliments, etc.

Amb aquesta adhesió l'Ajuntament es compromet a desenvolupar mesures per al reconeixement de l’agricultura periurbana i les relacions ciutat-camp; la preservació del sòl fèrtil i les bones pràctiques agronòmiques; el foment de circuits curts de comercialització per tal d’impulsar una agricultura ecològica i de proximitat; la sensibilització social del valor del treball agrari i d’un model de consum basat en l’agroecologia; la gestió municipal i la governança per a la coordinació entre departaments i nivells de l’administració; i l’articulació i extensió de les xarxes de ciutats, partint del marc d’acció del Pacte de Milà sobre polítiques alimentàries urbanes.

L’Ajuntament de Granollers fa temps que s’ha marcat com a objectiu la reactivació del sector agrari local, que s’ha reflectit en actuacions com la posada en funcionament de la marca Productes de Palou, la línia d’ajuts a la producció i comercialització de Productes de Palou, el Pla estratègic de Palou, o el Mercat del dissabte.

Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà
D'altra banda la JGL també ha aprovat l'adhesió al text del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà i l'assumpció dels compromisos que s'hi estableixen.
El Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, o abreviat, Pacte de Milà, és el primer protocol internacional en matèria alimentària que es fa a nivell municipal.  Les ciutats es comprometen a treballar per desenvolupar sistemes alimentaris sostenibles, inclusius, resilients, segurs i diversificats, per assegurar menjar sa i accessible a tots en un marc d'acció basat en els drets, per tal de reduir el malbaratament d'aliments i preservar la biodiversitat i, al mateix temps, mitigar i adaptar-se als efectes dels canvis climàtics.
 
Publicitat

Comentaris


No hi ha cap comentari


 


Publicitat
Publicitat

Aparador

"Ens han ensenyat malament l'anglès, ara ho estem canviant"

giny

Edició en paper

14 de desembre de 2017

PublicitatPublicitat

Entrevista

Roger Pallarès: "Al Japó els actes d'homenatge no són reivindicatius; són introspectius"

Roger Pallarés Becat per assistir a la conferència internacional de Joves per la Pau a Hiroshima

Roger Pallarès:
Publicitat