Avui
12.4º 73% 7.4 Km/h
Publicitat

Notícia

200 alumnes participen a la cloenda del projecte 'Booktrailer' a la Nau B1

Divendres van presentar una dotzena de petits vídeos realitzats pels alumnes per promocionar novel·les juvenils

Divendres, a la Sala Nau B1 de Roca Umbert, es va celebrar l'acte de cloenda del projecte Booktrailer on hi van participar uns 200 alumnes de cinc centres educatius de la ciutat: Celestí Bellera, Escola Pia, Estel, Antoni Cumella i EMT.  

Impulsat pel Servei de Joventut i la Biblioteca Roca Umbert, el projecte consistia en l'edició, per part dels alumnes, de petits vídeos per promocionar un llibre que havien llegit. S'han presentat una dotzena de booktrailers, que també es publicaran al canal de Youtube del Grajove.
 
La iniciativa, adreçada  a estudiants de primer i segon d'ESO, ha implicat un mínim de sis sessions de treball d'una hora de durada. Participants, professors i organitzadors han valorat positivament un projecte que, entre altres coses, ha permès als alumnes fer un exercici d'aprendre a passar del llenguatge escrit a l'audiovisual, treballar en equip i practicar aspectes com l'enregistrament, l'edició i el muntatge d'imatges. I, en definitiva, "agafar confiança i estimar els llibres".
 
L’any passat, la Biblioteca Roca Umbert va engegar una nova etapa del club de lectura juvenil, aprofitant el canvi generacional dels integrants, i va crear el grup dels Llibrepensadors, que agafa la franja de 12 a 16 anys. Els objectius del projecte Booktrailer són donar a conèixer aquest club de lectura per a nois i noies, promoure la lectura a partir del llenguatge audiovisual i detectar els joves interessats en aquests àmbits. Els centres de secundària participants estan vinculats al projecte PIDCES (Punts de Dinamització i Informació Juvenil als Centres d'Educació Secundària). 
 
El projecte
El projecte es vincula a les àrees de llengua i literatura, visual i plàstica, i inclou el procés de lectura i anàlisi d’una novel·la juvenil. S'estructura en dues fases: primer, es proposa la lectura i es posa en comú la novel·la, seguint el procediment d'un club de lectura. Després, es realitza el booktrailer sobre el llibre llegit. La biblioteca ha seleccionat i proporcionat els llibres a tots els alumnes participants.

Una dinamitzadora, Mon Mas, i una experta en l’àmbit audiovisual i les xarxes socials, Paula Giménez, han guiat els alumnes en tot aquest procés. Els dinamitzadors del Servei de Joventut han fet l’acompanyament als instituts.
Publicitat

Comentaris


No hi ha cap comentari


 


Publicitat

Publicitat

Aparador

Your Home Deco: la teva botiga de decoració en línia

Your Home Deco: la teva botiga de decoració en línia

Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper

15 de febrer de 2018

PublicitatPublicitat

Entrevista

“Veure casa meva mentre corro és el que més em motiva de la Mitja”

Toni de Arriba Voluntari i corredor de la Mitja

“Veure casa meva  mentre corro és  el que més em  motiva de la Mitja”
Publicitat