Avui
9.2º 50% 3.2 Km/h

Editorial

Eleccions imposades

La nit de dilluns, la tradicional –i cada cop més anacrònica– encartellada de cartells donava el tret de sortida a una campanya electoral iniciada extraoficialment fa setmanes i que serà la més atípica de la història recent d’aquest país.

Es tracta d’uns comicis imposats pel govern espanyol –format per un partit que a Catalunya només té el 8% dels suports al Parlament– i en què les prohibicions estan més a l’ordre del dia que mai, fins a arribar a punts tant surrealistes com impedir el color groc a meses electorals i espais públics, o com dir-li als mitjans de comunicació públics com s’han de referir quan parlen del president i els consellers triats democràticament i legítima ara fa dos anys, i de les persones –algunes d’elles candidates a les llistes electorals– que són o han estat a la presó per aplicar un programa electoral o per mobilitzar la ciutadania per uns ideals.

Així, doncs, la campanya és ben atípica i hi haurà partits que no podran –i potser alguns que no voldran– parlar clar per por a les conseqüències legals del seu programa electoral. I l’atac contra els drets fonamentals, s’estigui en campanya o no, s’ha de denunciar.
Publicitat

Comentaris


No hi ha cap comentari


 


Publicitat

Publicitat

Opinions

Més opinions

Entrevista

“Al principi em prenien per la secretària”

Pepita Maymó Gerent administradora de l'empresa Ballesta J.J.M.

“Al principi em prenien per la secretària”
giny

Edició en paper

15 de març de 2018

PublicitatPublicitat
Publicitat

Borsa de treball