Avui
14.4º 51% 0.0 Km/h

Editorial

Eleccions imposades

La nit de dilluns, la tradicional –i cada cop més anacrònica– encartellada de cartells donava el tret de sortida a una campanya electoral iniciada extraoficialment fa setmanes i que serà la més atípica de la història recent d’aquest país.

Es tracta d’uns comicis imposats pel govern espanyol –format per un partit que a Catalunya només té el 8% dels suports al Parlament– i en què les prohibicions estan més a l’ordre del dia que mai, fins a arribar a punts tant surrealistes com impedir el color groc a meses electorals i espais públics, o com dir-li als mitjans de comunicació públics com s’han de referir quan parlen del president i els consellers triats democràticament i legítima ara fa dos anys, i de les persones –algunes d’elles candidates a les llistes electorals– que són o han estat a la presó per aplicar un programa electoral o per mobilitzar la ciutadania per uns ideals.

Així, doncs, la campanya és ben atípica i hi haurà partits que no podran –i potser alguns que no voldran– parlar clar per por a les conseqüències legals del seu programa electoral. I l’atac contra els drets fonamentals, s’estigui en campanya o no, s’ha de denunciar.
Publicitat

Comentaris


No hi ha cap comentari


 


Publicitat
Publicitat

Aparador

"Ens han ensenyat malament l'anglès, ara ho estem canviant"

giny

Edició en paper

14 de desembre de 2017

PublicitatPublicitat

Entrevista

Roger Pallarès: "Al Japó els actes d'homenatge no són reivindicatius; són introspectius"

Roger Pallarés Becat per assistir a la conferència internacional de Joves per la Pau a Hiroshima

Roger Pallarès:
Publicitat

Borsa de treball