Avui
26.3º 64% 1.0 Km/h

Editorial

Participació i corresponsabilitat

El govern local ha anunciat la posada en marxa al setembre d’un procés de pressupostos participatius –és a dir, que reservarà una part de la partida d’inversions perquè siguin els ciutadans qui decideixin a què va destinada–. La
mesura respon a un compromís del PSC davant la insistència d’ERC –i també la CUP–.

Ja que s’hi posen, els regidors socialistes asseguren que volen fer-ho bé i que la participació sigui significativa, una xifra que sovint no arriba al 2% en altres experiències de ciutats properes. Per això, l’equip de govern assegura que es farà una àmplia difusió tant del procés com del funcionament municipal i quines són les seves competències. Esquerra, però, hi veu encara mancances i dubta si el procés servirà per empoderar la ciutadania i que se senti corresponsable del present i futur de la ciutat.

Certament, és difícil de saber si el procés participatiu serà efectiu i si la ciutadania s’hi sentirà plenament implicada. De fet, tot i ser un bon pas –i una de les actuacions més de moda als municipis que volen mostrar-se com oberts a la participació–, no n’hi ha prou per implicar la ciutadania i per avançar plenament en la democràcia participativa. La transversalitat en les polítiques de participació és bàsica perquè les accions no siguin un exercici de postureig i per generar una veritable corresponsabilitat i intel·ligència en la presa de decisions. Tant de bo el procés que enceta Granollers sigui un èxit i contribueixi a aquest empoderament ciutadà.
Publicitat

Comentaris


No hi ha cap comentari


 


Publicitat
Publicitat

giny


Edició en paper

27 de juliol de 2017

PublicitatPublicitat

Entrevista

“Tot i que costarà, el futur del periodisme està en la notícia de proximitat”

Àngel Casas Presentador, periodista i Creu de Sant Jordi 2017

“Tot i que costarà, el futur del periodisme està en la notícia  de proximitat”
Publicitat

Borsa de treball