Avui
7.9º 54% 13.0 Km/h

Editorial

Participació i corresponsabilitat

El govern local ha anunciat la posada en marxa al setembre d’un procés de pressupostos participatius –és a dir, que reservarà una part de la partida d’inversions perquè siguin els ciutadans qui decideixin a què va destinada–. La
mesura respon a un compromís del PSC davant la insistència d’ERC –i també la CUP–.

Ja que s’hi posen, els regidors socialistes asseguren que volen fer-ho bé i que la participació sigui significativa, una xifra que sovint no arriba al 2% en altres experiències de ciutats properes. Per això, l’equip de govern assegura que es farà una àmplia difusió tant del procés com del funcionament municipal i quines són les seves competències. Esquerra, però, hi veu encara mancances i dubta si el procés servirà per empoderar la ciutadania i que se senti corresponsable del present i futur de la ciutat.

Certament, és difícil de saber si el procés participatiu serà efectiu i si la ciutadania s’hi sentirà plenament implicada. De fet, tot i ser un bon pas –i una de les actuacions més de moda als municipis que volen mostrar-se com oberts a la participació–, no n’hi ha prou per implicar la ciutadania i per avançar plenament en la democràcia participativa. La transversalitat en les polítiques de participació és bàsica perquè les accions no siguin un exercici de postureig i per generar una veritable corresponsabilitat i intel·ligència en la presa de decisions. Tant de bo el procés que enceta Granollers sigui un èxit i contribueixi a aquest empoderament ciutadà.
Publicitat

Comentaris


No hi ha cap comentari


 


Publicitat
Publicitat

Aparador

"Ens han ensenyat malament l'anglès, ara ho estem canviant"

giny

Edició en paper

14 de desembre de 2017

PublicitatPublicitat

Entrevista

Roger Pallarès: "Al Japó els actes d'homenatge no són reivindicatius; són introspectius"

Roger Pallarés Becat per assistir a la conferència internacional de Joves per la Pau a Hiroshima

Roger Pallarès:
Publicitat

Borsa de treball