Avui
26.3º 64% 1.0 Km/h

Editorial

En perill d'extinció

Granollers té sis quioscos de premsa tancats i sembla que el degoteig d’establiments d’aquests tipus que desapareixen no s’atura. Aquest no és un problema local, sinó que les dificultats de mantenir els quioscos en funcionament és endèmica arreu del país. A Barcelona es calcula que en 5 anys han desaparegut un 30% dels quioscos. El descens de vendes de diaris de pagament arran el boom d’Internet era el factor que s’assenyalava com a responsable a l’inici de la caiguda d’aquestes concessions.

Passats els anys el culpable s’ha convertit en víctima en tenir cada cop més problemes per a distribuir el seu producte. I, a més, queda palès que les dificultats del sector van més enllà. Alguns quiosquers lamenten els cànons i impostos que han de pagar als ajuntaments i, sobretot, les quotes i fiances que han d’aportar a les distribuïdores per rebre el producte.

L’Ajuntament de Barcelona fa temps que va prometre un pla estratègic per salvar un sector en perill d’extinció. Potser Granollers podria ser capdavantera i avançar-se per no trobar-nos que aquests establiments –patrimoni del nostre paisatge urbà– s’hagin esfumat i, de pas, per poder reactivar els quioscos que ja han abaixat la persiana.
Publicitat

Comentaris


No hi ha cap comentari


 


Publicitat
Publicitat

giny


Edició en paper

27 de juliol de 2017

PublicitatPublicitat

Entrevista

“Tot i que costarà, el futur del periodisme està en la notícia de proximitat”

Àngel Casas Presentador, periodista i Creu de Sant Jordi 2017

“Tot i que costarà, el futur del periodisme està en la notícia  de proximitat”
Publicitat

Borsa de treball