Avui
9.3º 62% 16.7 Km/h

Aparador

"Ens han ensenyat malament l'anglès, ara ho estem canviant"

Recepció del centre de formació Mordered
Recepció del centre de formació Mordered
Entrevista Daniel Alonso, nou coordinador d'Estudis d'Idiomes a Mordered.

–Perquè ens costa tant aprendre anglès?
–Aprendre qualsevol idioma és un procés llarg, la qual cosa no significa que hagi de ser un martiri ni que s'hagi d'eternitzar. Els mètodes més efectius són els que converteixen el procés d'aprenentatge en una activitat amena, ja que aquesta és la clau perquè l'alumne pugui tenir la constància necessària per aconseguir l'objectiu.

–Sona bé, però costa imaginar la gramàtica com a cosa divertida.
–Precisament, el problema és que tradicionalment la docència d'idiomes s'ha centrat en coneixements gramaticals. L'experiència ha demostrat que és molt més eficient treballar competències -parlar, escriure, llegir i escoltar- , és a dir, l'ús de la llengua, i que a partir d'aquí els coneixements gramaticals s'adquireixen d'una manera més fluïda i natural. No només és més eficient, sinó més amè.

–Llavors, ens han ensenyat malament?
–Podríem dir que, amb el temps, hem descobert millors maneres d'ensenyar idiomes. Per sort, cada cop són més els centres i docents que han canviat la manera de fer les coses.

–I què passa quan volem un certificat que exigeix coneixements de gramàtica?
–En aquest camp també estan canviant les coses. Des de la primavera de 2017 està en vigor l'Oxford Test of English que ha acabat amb el monopoli que ostentava Cambridge (i, en menor mesura, l'EOI). S'avalua el domini de competències, és a dir, la capacitat d'ús real de l'idioma, i no els coneixements gramaticals que es tenen.

–Quin reconeixement té l'Oxford Test?
–Està reconegut per totes les universitats, l'associació de centres de llengües en l'ensenyament superior i moltes altres entitats. A més està emmarcat en el Marc Comú Europeu de Referència (MCER). El nivell de certificació és perfectament equiparable al de les diferents certificacions de Cambridge.

–Quants tipus d'exàmens d'Oxford Test of English hi ha?
–L'enfocament és diferent: no es realitzen exàmens diferent segons el nivell, com en el cas de Cambridge puguin ser el KET, PET, FIRST..., sinó que hi ha un examen únic que certifica el nivell que tenim (A2, B1 o B2). Les preguntes són diferents en funció de com anem responent: si responem correctament, cada vegada seran més difícils.

–Quan i on es pot fer l'examen?
–L'examen és 100% on-line i existeixen diversos centres examinadors. En el cas de Granollers ha estat el nostre Centre, Mordered, el qual ha estat aprovat per Oxford per poder realitzar l'examen a les seves instal·lacions. Pel que fa a les dates, en ser en línia, les dates d'examen són totalment flexibles i adaptables a l'agenda i horari de l'estudiant.

–Com es por preparar l'examen?
–A l'estar basat en l'ús real i no en els coneixements gramaticals, no és estrictament necessari preparar l'examen. Pot presentar-se directament programant la data a Mordered. De tota manera, nosaltres sí que recomanem una certa preparació per garantir el millor resultat possible. Al centre oferim diferents cursos en diversos horaris que inclouen en el seu preu el dret a realitzar l'Oxford Test of English un cop finalitzat el curs.

Centre de Formació Mordered. Granollers
Carrer Barcelona, 37-41 · Tel. 938600800
www.mordered.com

Comentaris


No hi ha cap comentari


 Publicitat

Opinions

Més opinions

Entrevista

“Al principi em prenien per la secretària”

Pepita Maymó Gerent administradora de l'empresa Ballesta J.J.M.

“Al principi em prenien per la secretària”
giny

Edició en paper

15 de març de 2018

PublicitatPublicitat
Publicitat